Zucchinipizza
Tillvägagångssätt
Ingredienser
2 personer
- Deg
- 1,2 dl ljummet vatten
- 20 g färsk jäst, eller 5 g torrjäst
- 225 g vetemjöl
- 2 msk olivolja
- ½ tsk socker
- ½ tsk salt
- Topping
- 100 g parmesanost
- 1 zucchini
- 75 g Prosciutto (skinka) tunt skivad
- 1 msk olivolja
- 75 ml tomatsås
Förberedelse
30 minuterTillagning
20 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
-
Häll vattnet i Junior Vispskål 3 l, och rör i jästen tills den har upplösts helt. Tillsätt olivolja, socker, salt och mjöl, och rör om med Degskrapa. Knåda degen för hand tills den är mjuk och smidig.
-
Fyll din diskho till hälften med vatten med en temperatur på ca. 37°C, sätt på locket på Junior Vispskål 3 l och ställ den i vattnet och låt degen jäsa medan du förbereder fyllningen.
-
Gör i ordning parmesanflingor med Universal Grönsaksskalare.
-
Spiralisera zucchinin direkt över Rundlett 2 l med FusionMaster Spiralizer, utrustad med Spiralrivjärn.
-
Skär Prosciuttoskivorna i bitar och blanda dem med zucchinispiralerna. Tillsätt olivoljan och hälften av parmesanflingorna och blanda försiktigt.
-
Ta bort gallret och förvärm ugnen till 220° utan varmluft.
-
Knåda pizzadegen igen i cirka 30 sek. och mjöla den lite. Rulla ut degen på Degunderlägg så att den formar en rektangel som är lika stor som locket till UltraPro Rektangulär 3,3 l.
-
Flytta över degen till locket till UltraPro Rektangulär 3,3 l som står på det kalla ugnsgallret.
-
Fördela tomatsåsen på degen, toppa sedan med blandningen av zucchinispiraler och strö över de återstående Parmesanflingorna.
-
Sätt gallret på den lägsta nivån i ugnen och baka i cirka 20 min.