Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Dessert Sallad
Tillbaka till resultat

Minichokladkakor med smältande hjärta

  • Tupperware Minichokladkakor med smältande hjärta

Tillvägagångssätt

Ingredienser

  • 4 personer

75 g mörk choklad
50 g smör
0,5 dl socker
2 ägg
1 msk mjöl
4 rutor mörk choklad
4 dl vatten

Förberedelse

10 minuter

Tillagning

15 minuter

Svårighetsgrad

Medel




Tillvägagångssätt

  1. Bryt chokladen i små bitar. Blanda mörk choklad och smör I MicroCook Kanna 1 l. Smält i mikrovågsugn i 1 minut och 30 sekunder, 800 watt.
  2. Tillsätt socker, ägg och till sist mjölet. Blanda med Degskrapa till en jämn smet.
  3. Fyll varje Ramekin med chokladsmeten, tryck ned 1 ruta choklad i mitten av varje form (= blir ett “smältande hjärta”).
  4. Fyll Micro Urban Large Underdel med 4 dl kallt vatten.
  5. Placera Ramekinerna i Micro Urban Large Stort Durkslag och placera den på Underdelen.
  6. Lägg på lock och ångkoka i 15 minuter, 600 watt i mikrovågsugnen. Ta av lock och Underdelen direkt för att stoppa ångkokningen. Låg svalna i 15 minuter innan du tar ut kakorna ur formarna.
  7. Servera med frukt, vaniljsås eller en kula glass.
Top