Tillbaka till resultat
Minichokladkakor med smältande hjärta
Tillvägagångssätt
Ingredienser
- 4 personer
75 g mörk choklad
50 g smör
0,5 dl socker
2 ägg
1 msk mjöl
4 rutor mörk choklad
4 dl vatten
Förberedelse
10 minuterTillagning
15 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
- Bryt chokladen i små bitar. Blanda mörk choklad och smör I MicroCook Kanna 1 l. Smält i mikrovågsugn i 1 minut och 30 sekunder, 800 watt.
- Tillsätt socker, ägg och till sist mjölet. Blanda med Degskrapa till en jämn smet.
- Fyll varje Ramekin med chokladsmeten, tryck ned 1 ruta choklad i mitten av varje form (= blir ett “smältande hjärta”).
- Fyll Micro Urban Large Underdel med 4 dl kallt vatten.
- Placera Ramekinerna i Micro Urban Large Stort Durkslag och placera den på Underdelen.
- Lägg på lock och ångkoka i 15 minuter, 600 watt i mikrovågsugnen. Ta av lock och Underdelen direkt för att stoppa ångkokningen. Låg svalna i 15 minuter innan du tar ut kakorna ur formarna.
- Servera med frukt, vaniljsås eller en kula glass.