Salat
Tillvägagångssätt
Ingredienser
4 personer
- 150 g spenatblad
- 100 g hjärtsallad
- Kärnor från 1 granatäpple
- 1-2 äpplen
- Inlagd rödlök*
- 100 g fetaost i block
- 100 g valnötter
- 1 näve persilja
- VINÄGRETT
- 60 ml olivolja
- 45 ml äppelcidervinäger
- 15 ml senap
- 10 ml honung
- Salt och peppar
- INLAGD RÖDLÖK
- 1 medelstor rödlök
- 120 ml vatten
- 60 ml klar vinäger
- 60 ml äppelcidervinäger
- 30 ml socker
- 7 ml salt
Förberedelse
30 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
SALLAD
-
Tvätta spenat och hjärtsallad i Spinning Chef och slunga sedan bort allt vatten.
2. Skiva äpplena på MandoJunior.
3. Blanda spenat, hjärtsallad och äpplen i Eco+ Clear Skål 2,4 l.
4. Riv valnötterna grovt med Grate N Store™ (rotera moturs).
5. Hacka persiljan med A-series Kockkniv.
6. Smula fetaosten över salladen och tillsätt inlagd rödlök, granatäpplekärnor, valnötter och persilja i Eco+ Clear Skål 2,4 l. Häll vinägretten över allt innehåll.
INLAGD RÖDLÖK
-
Tillsätt vatten, båda typerna av vinäger samt socker och salt i en liten kastrull och låt koka upp på hög värme. Sänk värmen och låt det puttra i 10 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och låt lagen svalna.
2. Skär rödlöken i tunna skivor med MandoJunior och lägg dem i Ultimate Silikonpås. 1 l. Häll
försiktigt den kylda lagen i silikonpåsen.3. Stäng silikonpåsen försiktigt och placera den sedan i kylen i upprätt läge.
VINÄGRETT
-
Häll alla ingredienser i Eazy Shaker 3,5 dl. Placera insatsen på shakern, sätt på locket och skaka ordentligt.