Färgglad sparrissallad
Tillvägagångssätt
Ingredienser
4 personer
- 750 g sparris
- 100 g rucola
- 10 rädisor
- Till vinägretten
- 2 hårdkokta ägg
- 4 msk vitvinsvinäger
- 6 msk olivolja
- 80 ml grönsaksfond
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk gräslök
- Lite krasse
- Lite socker
- Salt och peppar
Förberedelse
15 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Skär bort ändarna på sparrisarna och skär dem i mindre bitar. Placera bitarna i ångtillbehöret Micro Urban Large och fyll vattenbehållaren med 400 ml vatten. Sätt ihop Micro Urban Large. Tillaga i mikron i 1–2 minuter på 800 watt och låt det sedan stå i 5 minuter.
Vinägrett:
-
Skala äggen och skär dem fint. Blanda vinäger, olja, grönsaksfond och senap i Easy Shaker 3,5 dl och skaka väl. Tillsätt örterna och smaka av med kryddor, socker, salt och peppar. Vänd till sist ner de hackade
äggen. -
Skölj rucolan i Spinning Chef. Skär rädisorna i tunna skivor. Lägg rucola, sparris och rädisor i Mini-Max. Häll vinägretten över.